pátek 10. července 2015

Dočteno: Lola a kluk od vedle - Stephanie Perkinsová [RECENZE]

Originální název: Lola and the Boy Next Door
Série: Polibek pro Annu - 2. díl
Žánr: dívčí romány
Rok vydání: 2013, 1.vydání v originálu: 2011
Počet stran: 308
Nakladatelství: Albatros Media - CooBoo


"Začínající návrhářka Lola Nolanová nevěří na módu... věří v kostýmy. Čím výraznější outfit, čím třpytivější, čím zábavnější, čím divočejší - tím líp. Ale Lola je přes neskutečné modely také hodnou dcerou a kamarádkou s velkými plány do budoucna. Všechno je perfektní (včetně jejího sexy přítele rockera), dokud se do sousedství nevrátí obávaná dvojčata Bellova. Calliope a Cricket. Hlavně Cricket, nadaný vynálezce, který zrovna vystoupil ze stínu slavné sestry. Cricket, který by se moc rád vrátil do Lolina života. Lola teď dumá, jak se poprat s city ke klukovi od vedle... a vypadá to na dlouho!"

Dlouho jsem tuhle knížku odkládala, ani sama nevím proč, protože po dočtení mi bylo i docela líto, že už to skončilo.

Lola mi přirostla k srdci, i přesto, že mě štvalo to její věčné rozhodování a přemýšlení, který z těch dvou, jestli její přítel a nebo kluk od vedle, je ten pravý. A i přes to jak byla šíleně ujetá.
Někdy je hodně velké dilema, rozpoznat kdo je pro vás ten pravý a někdy to stojí i velké úsilí to zjistit. Čehož je důkazem i tahle knížka, no a hlavně šílená hrdinka, která má hodně problémy i sama se sebou.

Docela dost jsem se s příběhem sžila, protože se zde objevil jeden problém, který mám v životě i já, který je ale na hodně vysokém, horším, levelu. (netýká se lásky)

Hrdinka je sice mladá, ale i tak mi přišlo docela přehnané, jak se o ni její rodiče strachovali a chtěli, aby jim volala každou hodinu, i když se ani nebylo čemu divit, když trávila čas s člověkem který kouří trávu a pije... ani tyhle signály ji neupozorňují na to, že Max pro ni není zrovna ten pravý, jenže je zaslepená tou jeho sexy image, že ty záporné věci na něm nevidí.

Už od začátku mi přišlo naprosto šílené to, jaký měla Lola vkus. Samozřejmě i v realitě se najdou lidi, kteří mají svůj "styl" oblékání. Ale tohle mě opravdu dost překvapilo. Nejvíce jsem ale byla nadšená z šatů Marie Antonietty, ty musely vypadat skvostně!

Také musím zmínit, že už od začátku co se objevil na scéně Max, její přítel, ze kterého byla pokaždé naprosto odvařená (do teď nechápu proč). Ano sice se choval hezky, byl sexy rocker... ale když se na něj člověk podívá "blíže", není takový jak se může na první pohled zdát... zvláště podle toho jak se chová ke známým lidem Loly.

Když pominu to, jak je to vyčerpávající ohledně jejího rozhodování, který je pro ni ten pravý, je tohle velice oddechová krásná knížka, kterou bych všem doporučila. Na léto je to hezky oddechové a pohodové. :) Avšak každý má jiný názor a četla jsem i dost zápornou recenzi, takže je možné, že zrovna vám se knížka nebude líbit tak jako mě. 100 lidí 100 chutí :)

Jsem ráda, že jsem se k téhle knížce konečně dostala, kousek z Loly mi určitě zůstane někde v srdci, stejně jako vzpomínka na Polibek pro Annu - kterou jsem četla jako první a neskutečně mě potěšilo, že se zde objevili postavy i z té knížky ^__^ - i když se tedy jejich příběh nijak nerozvíjel a byli tam prakticky jen tak do placu...je hezké si na ně tak vzpomenout po těch dvou letech.

Zahraniční obálky:


Mé hodnocení: 100%

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše milé komentáře! ^__^